Začíná další sezona Na hřišti to žije

V roce 2019 pod patronací starosty města vznikla pracovní skupina Sport 2030, jejímž cílem je přimět příbramské děti k pohybu a k návratu na sportoviště, která mnohdy zejí prázdnotou. Je alarmující, že dochází k nárůstu zdravotních komplikací spojených s tím, že se děti málo hýbou, a stát vynakládá stovky milionů korun na jejich léčbu. Město Příbram se aktivně zapojuje do řešení. Nechce současnému přihlížet a čekat na to, jestli někdy přijde pokyn či opatření z vyšších institucí.
 
Ne každá rodina vede své děti ke sportu, ne každé dítě je sportovně nadané, ale každé dítě by mělo mít tu správnou dávku pohybu. Členové pracovní skupiny Sport 2030 se dlouhodobě zabývají myšlenkou vrátit nesportující děti od počítačů a telefonů zpět na sportoviště, která jsou dlouhé roky nevyužívána. Ve městě je hned několik sportovišť, plácků, které byly před pár lety centrem dětské zábavy, a dnes zarůstají trávou. Vypracovali jsme soupis těchto míst a chceme je postupně revitalizovat, aby mohla být užívána ke svému účelu. Oslovili jsme všechny sportovní kluby v Příbrami a seznámili je se záměrem otevřených, veřejných tréninků. Tento záměr se u organizátorů setkal s velkým nadšením a svou účast na projektu přislíbily téměř všechny kluby. 
„Na hřišti to žije. Tentokrát s…“ (doplňte vhodný sport). Tak byl pojmenován projekt, který byl spuštěn v loňském roce a pokračoval až do začátku letošního podzimu. Po projektu Trenéři do škol, který běží na všech základních školách, šlo o další počin, který má rozhýbat děti a vrátit život na hřiště a plácky mezi domy.

Od 2. května začínají pravidelné tréninky Na hřišti to žije. Konají se každý čtvrtek až do konce prázdnin. Děti mohou využít venkovních plácků ke sportování se zkušenými trenéry příbramských sportovních klubů.

měsíc termín kluby sport                            Hřiště
květen 02.05. TJ Spartak Příbram házená CIHELNA
BK Příbram 2000 basketbal
09.05. Oxygen Příbram fitness VE DVOŘE
Plavecký klub Příbram plavání
16.05. TJ Sokol Příbram gymnastika RYNEČEK
TK Roja tenis
23.05. FK Příbram fotbal JANA DRDY
HC Baník Příbram hokej
30.05. Příbram Bobcats americký fotbal, cheerlaeding CIHELNA
SK Sporting Příbram atletika, frisbee