Příbramští kluci U14 hráli dvě utkání proti sestupujícímu týmu RMSK Cidlina Nový Bydžov a v souboji museli potvrdit svoji kvalitativní ambici být v nejvyšší soutěži

První vítězné utkání 2:0 na domácí půdě bylo výborné nejen díky dvěma gólům útočníka Vávry. Zápas, hraný ve středu podvečer totiž sledovalo více než 400 diváků a to může směle aspirovat na divácký regionální rekord v žákovské soutěži. 
Do odvety odjížděli žáci pod vedení trenéra Jaroslava Brunclíka s dvoubrankovým náskokem, který proti domácí Cidlině s přehledem udrželi. Po remíze 0:0 si mohli kluci užít oslavy s fanoušky, kteří za nimi cestovali. Důležitý postup do první ligy je pro FK Příbram také významným milníkem, kdy se žákovská mládež vrací po dvou letech do nejvyšších soutěží.
Kvalitní mládež v FK Příbram je již v podstatě obchodní značkou, protože akademii proslavují v profesionálním fotbale desítky fotbalistů, kteří vyrostli u Litavky. Vždyť i ostře sledované EURO 2024 v Německu má v českém národním dresu hned dva reprezentanty - Antonína Baráka a Václava Černého. Oba vyrostli v příbramském klubu a i oni drželi palce našim žákům v úspěšné baráži.
Fotky z baráže
1. zápas https://www.fkpribram.cz/media_show.asp?type=1&id=515&url_back=archiv.asp?page=2
2. zápas https://www.fkpribram.cz/media_show.asp?type=1&id=516&url_back=archiv.asp?page=2
Rozhovor Sláva Brunclík - https://youtu.be/9EX7l0TByhI
Další videa z ligového postupu k vidění také na sociálních sítích IG/FB, lze využít ke stažení či sdílení


Autor: Zdeněk Brož, FK Příbram