Žáci FK Příbram v kategorii U15 pod vedením trenéra Jiřího Smoly dotáhli slušně rozběhnutou sezónu do úspěšného konce.

V nabité druhé nejvyšší soutěži České divizi žáků uhájili první místo v tabulce se ziskem 78 bodů před rivaly z pražského Motorletu, Písku i Benešova a získali mistrovský titul v této soutěži. Ten mohli oslavit po posledním domácím zápasu, kdy deklasovali soupeře ze západočeské Doubravky 13:0.

Postupový klíč v mládežnických kategoriích neposílá do první ligy klub ihned. Pozici mezi nejprestižnějšími akademiemi v Česku musí ještě potvrdit v baráži mladší a nastupující parta z ročníku U14. Tuto partu kluků bude čekat důležitý dvojzápas se 14. týmem České ligy žáků RMSK Cidlinou Nový Bydžov. První zápas začínají příbramští kluci na domácím hřišti už ve středu 19. června od 18 hodin. Na zápas se chystá velká podpora malých i velkých fanoušků z řad fotbalistů z celé fotbalové akademie i spolužáci ze ZŠ Březové hory. Přijďte se podívat také na souboj nejlepších žákovských fotbalistů z celého příbramského regionu.

Odveta pak je vypsána na sobotu 22. června v 11:00 na hřišti soupeře. Příbramská fotbalová akademie se chce vrátit do první ligy, ve které dlouho působila a vypadla vloni po nešťastné reorganizaci žákovských soutěží.