Chlapecké družstvo příbramského Gymnázia bylo pořádně vidět na nedávném finále Středoškolského atletického poháru v Břeclavi.

V průběhu září a začátkem října se uskutečnila okresní a krajská kola Středoškolského atletického poháru. Z nich se do celorepublikového finále probojovalo 18 nejlepších týmů děvčat resp. 17 týmů chlapců. Finálový závod se uskutečnil ve čtvrtek 10.10. a hostitelem byla jako již tradičně Břeclav.Své želízko v ohni měla i Příbram v podobě chlapeckého družstva z příbramského Gymnázia. To je tvořeno především atlety SK Sporting. Po kvalitních individuálních i týmových výkonech nasbíralo Gymnázium 8 956 bodů a umístilo se mezi nejlepšími týmy republiky na výborném šestém místě. Školu reprezentovali tito sportovci: Jakub Knol, Matouš Juřica, Josef Holobrada, Stanislav Sedláček, Mikuláš Jobek, Adam Budoš, Vojtěch Vocílka, Michal Švarc, Adam Zápotocký, Matěj Mach a František Šamšula.

O nejhodnotnější výkon z pohledu příbramského družstva se postaral dorostenec Vojtěch Vocílka, který prolétl republikové finále na 100 metrů v čase 10,81 a nechal všechny soupeře za sebou. O setinu pokořil i olympijského finalistu v dálce a patrona 42. ročníku Středoškolského poháru Petra Meindlschmida. Tento čas je nejen rekordem klubu SK Sporting, ale zároveň také vstupenkou do reprezentační sekce Sportovního centra mládeže (SCM).
Své želízko v ohni měla i Příbram v podobě …
foto: Vocílka s číslem 161
zdroj: pribram.cz
autor: Oldřich Kozák