Ve dnech 4. – 6. března proběhlo v Mariánských Lázních Mistrovství ČR v krasobruslení žákovských kategorií, kterého se v kategorii nejmladších žaček zúčastnila členka Bruslařského klubu Příbram Viktorie Křivová.

Soutěže se zúčastnilo 30 nejlepších krasobruslařek republikového žebříčku pro sezónu 2021/22. Viktorie se kvalifikovala z 2. místa žebříčku a patřila mezi adeptky na medaili. V soutěži se představila se zcela novým programem a v novém soutěžním úboru. Ve volné jízdě předvedla bez zakolísání sedm dvojitých skoků včetně dvojitého Axela, originální piruety v nejvyšším stupni obtížnosti a náročnou krokovou pasáž a zaslouženě získala stříbrnou medaili a. V soutěži zvítězila Taubeová z Ostravy a na 3. místě skončila Adéla Cerovská z Brna. Viky na stupně vítězů vystoupila v krátké době ještě jednou při vyhlašování výsledků Českého Poháru pro sezónu 2021/22 a převzala pohár a diplom za 2. místo. Stupně vítězů měly i tentokrát stejné obsazení i pořadí.

Bruslařský klub Příbram tak po mnoha letech slaví medailový úspěch na MČR v krasobruslení, když poslední medailistkou byla shodou okolností Viktorčina maminka a trenérka Mgr. Hana Křivová, rozená Charyparová. Jak je vidět, ani na příbramském zimním stadionu nepadá jablko daleko od stromu.

Dalším  úspěchem sportovců BK Příbram je nesporně také 3. místo v seriálu Českého Poháru 2021/22 Beáty Suchopárové v kategorii nováčci mladší.

O uplynulém víkendu také pokračovaly soutěže v poháru ČKS závodem Smíchovská Pirueta v Praze. V kategorii mladších žaček se výborně předvedla Johana Harantová, když obsadila 3. místo. Také nejmladší žačky obsadily pěkná umístění: Eliška Vaňugová 14., Aneta Blažková 21. a Dominika Halabuková 23. ze třiceti startujících.

BK Příbram i rodiče Viktorie děkují tímto Městu Příbram a SZM Příbram za podporu, kterou klubu poskytují.