Příbramský výběr hráčů do 23 let poznal hořkost porážky až ve finále Superfinálového dne a stal se tak vicemistry republiky v malém fotbale do 23 let.

Hráči Příbrami ukázali svou kvalitu už v kvalifikaci, která se konala na našem domácím hřišti, kde v kvalifikaci obsadil první místo a s přehledem tak postoupil do Superfinále, které se konalo 26.6. v Boskovicích.

V Semifinále narazil náš výběr na druhého postupujícího z východní skupiny a sice na Olomouc. Příbramským první poločas vyšel, když se po chytré přihrávce kapitána Hájka podařilo míč sklepnout Pepovi Čížkovi na volného jmenovce Míru Čížka, který Olomouckému golmanovi nedal žádnou šanci a náš výběr se tak ujal v 18. minutě vedení 1:0. Druhý poločas ještě ani nezačal, když v jeho 15. vteřině vypíchl po chybě míč obráncům Pavel Bašík a Olomoucký golman musel lovit podruhé. Olomouc musela jít do rizika a tři minuty před koncem utkání začala hrát bez brankáře, což se jí nakonec stalo osudnou a Pavel Bašík svým druhým gólem do prázdné branky pečetil výhru Příbrami 3:0

Ve finále narazila Příbram na výběr Brna. Začátek utkání našim vyšel, když se po krásné křižné přihrávce od Pavla Bašíka dostal ke střele Dan Vyšín a Brněnský brankář i přes veškerou snahu na uklizenou střelu k tyči nedosáhl. Bohužel už v 11. minutě Brno vyrovnalo díky střele Pavla Slováčka, který svou střelu schoval za bránícího hráče a Filipu Trnkovi nedal šanci. Ještě do konce poločasu dokončil obrat Dominik Moučka a poločas tak skončil nepříznivě pro Příbram 2:1. Ve 36. minutě se prosadilo opět Brno, kdy se po smolně odraženém míči dostal hráč Brna před poloodkrytou branku a bohužel pro náš výběr se nemýlil. Příbram poté začala hrát vabank s hodně otevřenou obranou, čehož Brno ještě několikrát využilo a utkání skončilo pro náš výběr krutě, 7:1. Výsledek rozhodně neodpovídá vývoji utkání, ale ke cti našeho výběru je určitě fakt, že bojovali až do posledních minut. Pro výkonný výbor a věříme, že pro všechny, kteří utkání sledovali jsou ale naši hráči vítězi především po charakterové stránce. Nestává se často, že se v mladších kategoriích hráči přijdou omluvit, zvednout soupeře nebo si prostě jen plácnout jako gesto fair play. V této disciplíně naši hráči dominovali po celých šedesát minut a za to mají nejen náš dík, ale také respekt.

Za výkonný výbor děkujeme za skvěle odvedenou práci trenérovi Lukáši Trnkovi, který tým dovedl po boku vedoucího týmu Honzi Davida až pro skvělé druhé místo a také titul vicemistři republiky.

Děkujeme také městu Příbram za finanční podporu při účasti na Superfinále a také na domácí kvalifikaci.

Zdroj: FAMK Příbram

VV FAMK Příbram