Po odehrání tří základních skupin se sjelo šest nejlepších týmů Memoriálu Josefa Šurala (U17) ve Středočeském kraji k finálovému turnaji na hřiště Spartaku Příbram.

Ve finále středočeských výběrů se utkala domácí Příbram s Kladnem. Příbramští nakonec zvítězili těsně 1:0 a slavili zlato. Bronz putoval do Mladé Boleslavi.

„Trochu mě překvapilo, že se úroveň jednotlivých výběrů značně lišila v rámci jejich aktuální formy a výkonnosti. Výběry Kladna, Příbrami i Mladé Boleslavi byly vždy výkonnostně odskočené od ostatních, když zhodnotím semifinálové skupiny. Ostatním se tolik nedařilo a tři vyjmenované týmy nemohli ohrozit,“ vrátil se středočeský GTM Milan Kormaník k prvním třem turnajům letošního ročníku Memoriálu Josefa Šurala.

Kormaníka potěšilo, že se turnajů zúčastnilo všech dvanáct okresů a že soutěži věnovali hráči pozornost: „Na podzim se začali připravovat na každém okrese dle jejich harmonogramu. Pak v tom pokračovali i na jaře. Trenéři dokázali kluky udržet pohromadě, aby si pak mohli zahrát semifinálový, respektive finálový turnaj.“

Ve finálovém turnaji se potvrdil předpoklad a o nejvyšší příčky bojovaly tři dominantní okresy ze semifinálových skupin. „Úroveň finálových zápasů byla různá, ale samotné finálové utkání bylo vyvrcholením. Utkání bylo vyrovnané až do konce a o konečném vítězství OFS Příbram rozhodl až přímý kop v předposlední minutě. Tento zápas byl asi nejlepším zápasem, který jsem v rámci všech turnajů viděl. Měl velmi slušnou úroveň,“ uznal Kormaník.

GTM trenéři mají nyní za úkol poskládat ze všech týmů ten nejlepší výběr Středočeského kraje, který pak odehraje celostátní semifinálový turnaj na domácí půdě. V úterý 24. května opět na hřišti Spartaku Příbram, kam dorazí výběr Prahy a Jihočeského kraje. Vítěz se kvalifikuje na červnové Mistrovství ČR Memoriálu Josefa Šurala, které se odehraje v Praze.

„Zda se nám podaří poskládat kvalitní výběr, ukážou až samotné zápasy,“ odpověděl na otázku Milan Kormaník a dál řekl: „Budeme se snažit, aby měl výběr kvalitu a dobře reprezentoval náš kraj.“

Výběr absolvoval krátký kemp s třiceti pozvanými hráči. Po něm došlo k zúžení kádru na 20 hráčů dle propozic. Středočeský tým také odehraje ve středu 18. května přípravný zápas s divizním dorostem SK Střešovice 1911.

Výsledky finálového turnaje ve Středočeském kraji

Skupina A
1. OFS Kladno
2. OFS Mladá Boleslav
3. OFS Praha – Východ

Skupina B
1. OFS Příbram
2. OFS Kolín
3. OFS Rakovník

Zápas o 5. místo: OFS Praha – východ – OFS Rakovník 5:0 (0:0)
Zápas o 3. místo: OFS Mladá Boleslav – OFS Kolín 1:0 (0:0)
Finále: OFS Příbram – OFS Kladno 1:0 (0:0)