Ve středu 20. 3. vyvrcholila v Estrádním sále Kulturního domu anketa Sportovec Příbramska za rok 2023. Akce se v obnoveném formátu konala již podruhé a je dobrou platformou nejen k ocenění úspěšných sportovců a týmů, ale také k pěstování vztahů mezi příbramskou sportovní komunitou, představiteli města a obchodními partnery. Vítězem hlavní kategorie Nejlepší sportovec se stal rallye jezdec Martin Macík.

Celý večer zahájil zdařilý dokument o loňském vítězi Honzovi Hradeckém, nadšeném poloprofesionálním sportovci, který díky své mimořádné morálce a tréninkové píli již mnoho let úspěšně kombinuje civilní zaměstnání učitele na ZŠ s každodenní přípravou ultra triatlonisty.

 

Akci moderovali Marcel Forejt s příbramskou rodačkou Terezou Čapkovou (někdejší reprezentantka ČR v atletice a osminásobná mistryně ČR).

Na základě nominací sportovních klubů bylo vybráno 25 sportovců, 8 trenérů a 17 sportovních kolektivů, kteří soutěžili v 8 různých kategoriích. Hlasování bylo doplněno o speciální kategorii Síň slávy, vzdávající hold lidem, kteří celý svůj život zasvětili z pozice trenéra či funkcionáře výchově mladých sportovců.

O pořadí v daných kategoriích rozhodovaly hlasy sportovních klubů, svazů a sportovní komise města Příbram. Do hlasování se zapojili i naši čtenáři a příznivci jednotlivých sportovců ve speciální kategorii Cena fanoušků / cena mediálního partnera (pribram.cz).
Dlouhé přípravy a průběžné hlasování vyvrcholilo ve středu večer, kdy se v příbramském „Kulturáku“ uskutečnil závěrečný galavečer. Účast byla opravdu hojná. Nominované sportovce a trenéry doprovázeli rodinní příslušníci. Chybět nemohli ani zástupci sponzorů, sportovních svazů a samozřejmě představitelé města Příbram. Vyhlašování vítězů jednotlivých kategorií zpestřilo zdařilé vystoupení mladých gymnastek z BIOS fitu a uměleckého uskupení dvou vzdušných akrobatek ArteLevite, nad jejichž odvážnými kousky v několikametrové výšce se přítomným divákům tajil dech.

Výsledky:

Jednotlivec dospělí
1. Martin Macík (OneTeam)
2. Jan Šneberger (Triatlon Team Příbram)
3. Ondřej Čermák (Sidecarcross Team Čermák)
4. Tomáš Wagner (FK Příbram)
5. Petr Kafka (HC Baník Příbram)

Kolektiv dospělí
1. HC Baník Příbram – ženy (hokej)
2. Příbram Bobcats (flag fotbal)
3. VK TROX Příbram (volejbal)

Největší sportovní talent
1. Tereza Bodnárová (judo)
2. Daniel Rosenbaum (volejbal)
3. Nikolas Kopecký (americký fotbal)
4. David Fabián (trial)
5. Jan Mašek (MMA)

Kolektiv mládeže
1. VK Příbram U22 (volejbal)
2. Štafeta mix 4x50 metrů - (plavání)
3. Academia latina - Dominik Novák, Alice Mašková (tanec)

Trenér roku
1. Blanka Chrastinová - Sokol Příbram (TeamGym - gymnastika)
2. Jan Vobejda - VK TROX Příbram (volejbal)
3. Michal Šimůnek - HC Baník Příbram (hokej)

Handicapovaný sportovec
Jan Tománek (paratriatlon)

Cena fanoušků
Vojtěch Vocílka (atletika)

Nejlepší odchovanec
1. Antonín Barák (AC Fiorentina / FK Příbram)
2. Václav Černý (VfL Wolfsburg / FK Příbram)
3. Tomáš Krejčí (TK Sparta Příbram / TC Dobříš)

Síň slávy
Jiří Straka (judo)

Zdroj: Oldřich Kozák, příbram.cz