Květen opět patří výzvě Do práce na kole, pěšky nebo poklusem. V Příbrami se v průběhu celého měsíce bude konat několik akcí. Tou první je úterní cykloodpoledne u Junior klubu.

Dubnovou výzvu 10 000 kroků nahradila květnová výzva Do práce na kole, pěšky nebo poklusem. Cílem této výzvy, do které je možné zaregistrovat se až do 7. května na stránkách dopracenakole.cz, je uvědomit si, jak změna našich dopravních návyků může ovlivnit naše zdraví a životní prostředí.

Město Příbram v rámci této výzvy připravilo několik akcí. První z nich se koná v úterý 9. května od 14 do 18 hodin u Junior klubu. „Úterní akce s názvem Šlápni do toho u Junioru je vhodnou aktivitou pro celé rodiny. Zájemci si díky spolupráci s lokálními partnery budou moci vyzkoušet kola, koloběžky, odrážedla, nechat si zkontrolovat a seřídit svá kola a budou seznámeni s novinkami letošní sezony. Stejně jako v roce minulém budou při této akci vyhlášeny výsledky dubnové akce 10 000 kroků. Součástí programu je také představení tratí Svatohorského Downtownu a nového spolku Svatohorští jezdci, který bude sdružovat mladé začínající jezdce z Příbrami a jeho okolí,“ uvádí 1. místostarosta Vladimír Karpíšek a doplňuje informace o dalších akcích: „V průběhu celého měsíce budou mít registrovaní účastníci výzvy výhody u domluvených partnerů – tzv. akci na triko. To znamená, že pokud v níže uvedené termíny přijedete v triku letošní květnové výzvy, získáte malou odměnu.“

Pro všechny přihlášené i nepřihlášené cyklisty máme pozvánku na společnou cyklovyjížďku, která je naplánována na středu 17. května. Sraz účastníků je v 16.00 na náměstí T. G. Masaryka nebo v 17.00 v Lesoparku Litavka.

Květen na kole

  9. 5. Šlápni do toho u Junioru, 14.00-18.00

10. 5. Pivo na triko – Pivovar Podlesí

12. 5. Káva na triko – Upekla

17. 5. Cyklovyjížďka – odjezd v 16.00 z nám. T. G. Masaryka

17. 5. Pivo na triko – Pivovar Podlesí

18. 5. Pivo na triko – Občerstvovací stanice Bohutín

19. 5. Káva na triko – Upekla

25. 5. Pivo na triko – Občerstvovací stanice Bohutín