Atletický klub SK Sporting Příbram a jeho závodníci měli poslední zářijové dny hodně napilno. 

  • Přebor jednotlivců dorostu v Čáslavi byl na programu v úterý 21.9. 2021.

Za SK Sporting Příbram uspěli Emilka Chrastinová v dálce zlato za 523cm, Matěj Mach stříbro v dálce za 624cm a Matěj Černý třetí na 800m za 2:08,75. 

Všichni ocenění následně převzali medaile od držitelky světového rekordu Jarmily Kratochvílové. 

VÝSLEDKY - FINÁLE B KPD STŘEDOČESKÉHO KRAJE ML.A ST.ŽACTVA

  • Finále přeboru družstev mladšího žactva Středočeského kraje se uskutečnilo 25. 9. 2021 v Kutné Hoře.

Kluci do A finále postoupili z druhého místa v základní soutěži západní skupiny Stč. kraje. Děvčata byla prvními nepostupujícími, nicméně místo jim přepustilo ASK Dipoli. Holky ve finále skončily desáté a kluci těsně čtvrtí (pár bodíků od druhého). 

Kutná Hora byla v dívčí kategorii zejména ve znamení dvou Adél. Obě braly bronz na Krajském přeboru jednotlivců mladšího žactva:
Adéla Duníková za 800m / 2:40 a Adéla Caisová za výšku /148cm.
Z kluků byl za Sporting nejlepší Fanda Šamšula, který skončil v A finále se svým osobním rekordem 8:40 ve sprintu na 60m šestý. 
Výběr z výsledků: mladší žáci – výška: Šimon Volf 148cm – 1. místo, dálka: Vojtěch Vocílka 497cm – 3. místo, 60m sprint: František Šamšula 8,41 – 6. místo v A finále, 150 m: Adam Zápotocký– 20,50 – 4. místo, 60m překážek: Vojtěch Vocílka 10:35 – 5. místo, 1000m: Patrik Kutlák 3:26, 58 – 6. místo;- děvčata: koule 2kg: Eliška Pavlíková 9:65 – 5. místo.

V ten samý čas se junioři Vojta Novák a Matěj Černý představili i na domácí půdě v Příbram, když vybojovali při Běhu města Příbram zlato a stříbro.

VÝSLEDKY - FINÁLE KRAJSKÉHO PŘEBORU DRUŽSTEV MLADŠÍHO ŽACTVA - STČ KRAJ
  • Mistrovství ČR v silničním běhu mužů, žen, juniorů a juniorek
    Praha - Běchovice , Sdružení závodů Běchovice
Vojta Novák vybojoval pro Sporting Příbram 2. místo v juniorech těsně za Ondřejem Studničkou. 10km trať zvládl za 32:51 min.
"Běželo se mi moc dobře, celý závod s Ondrou Studničkou byl opravdu správný boj, ale vítěz může být jen jeden. Ondra běžel fakt luxusně! se 2.místem jsem, ale maximálně spokojený a mám obrovskou radost. " řekl po závodu Vojta.
"Vojta běhá závodně teprve druhým rokem a už reprezentuje ČR v zahraničních vytrvalostních závodech" doplnil předseda klubu Petr Vocílka.
VÝSLEDKY - MISTROVSTVÍ ČR V SILNIČNÍM BĚHU MUŽŮ, ŽEN, JUNIORŮ A JUNIOREK