První přátelské utkání kladenských Rytířů na Zimním stadionu Příbram. V akci by měl být i Jaromír Jágr, Tomáš Plekanec či Landon Bow, dorazte na zahájení další hokejové sezony! 

S omlazeným Motorem přijede do Příbrami i kouč Čermák

Na samý úvod přípravy vyzvou Rytíři českobudějovický Motor − tým, který v uplynulých letech často potkávali v přímém souboji o zisk či zachování extraligové příslušnosti. Budějovice po postupu do nejvyšší soutěže těžily z „nultého ročníku“, když coby nováček dostaly v nesestupové sezoně šanci konsolidovat kádr a připravit ho na výkonnostní skok. Podařilo se. Z posledního týmu předloňské sezony se loni stal medailista. Budějovice dokráčely až do semifinále play off, kde nestačily na Spartu, a díky umístění po základní části braly bronz. Bylo to teprve sedmé medailové umístění klubu v historii nejvyšší soutěže, tím spíš obrovský úspěch, na kterém budou Jihočeši letos stavět.

Navzdory úspěchu se přes léto v budějovickém kádru událo poměrně hodně změn. Kromě brankoviště. Tomu bude i letos vládnout Dominik Hrachovina, jemuž je spolehlivým záskokem Jan Strmeň. Obranné řady opustili Jan Piskáček a David Štich, oba kladenským fanouškům dobře známí. Na jejichž místa Motor přivedl mladíky Mikuláše Hovorku a Ondřeje Kachyňu. O smlouvu bojuje kladenský odchovanec Lukáš Doudera. Výrazných změn doznal útok. Odešli Daniel Voženílek, Jindřich Abdul, Jiří Ondráček, Miroslav Holec či Martin Beránek a nevypadá to ani na pokračování veteránské dvojice Jiří Novotný, Michal Vondrka. V kolonce příchodů svítí jména Vojtěcha Tomečka, Lukáše Vopelky, Filipa Přikryla, navrátilce Zdeňka Doležala a někdejšího kapitána Rytířů Jakuba Strnada. Nejnovější akvizicí je pak lotyšský reprezentant Martins Dzierkals.

Speciální náboj bude mít zápas v Příbrami pro Davida Čermáka, který po čtyřech sezonách, kdy u Rytířů nepřetržitě působil coby trenér a sportovní manažer v jedné osobě, zamířil právě do Českých Budějovic, kde se stal asistentem kouče Jaroslava Modrého a sportovním manažerem akademie.

Přátelské utkání Rytíři Kladno − Motor České Budějovice se na zimním stadionu v Příbrami odehraje v úterý 9. srpna od 18:00. Pokud se nechystáte podpořit Rytíře přímo v hledišti, můžete sledovat přenos na klubovém YouTube kanálu (ZDE).