V květnu letošního roku obdrželo město Příbram pozvání partnerského města Freiberg na 40. ročník Podzimního běhu (40. Freiberger Herbstlauf). Běžecký závod s dlouholetou tradicí pořádají ve Freibergu společně dva místní spolky – triatlonový a lyžařský. 

V rámci Podzimního běhu je ve Freibergu každoročně organizováno několik druhů tras – od závodu na 400m pro nejmenší účastníky až po 21,1km dlouhý půlmaraton pro aktivní sportovce. Letošní ročník, který se uskutečnil vsobotu 16. září, nabídl zájemcům také závody v disciplíně nordic walking nebo 10 km trasu na jednokolkách.

Město Příbram oslovilo s nabídkou účasti na tomto závodě Triatlon team Příbram, který vybral ze svých řad celkem pět sportovců. Markéta Ficová a Eva Koutná se zúčastnily závodu na 10km žen, Antonín Mígl a Jan Parez běželi stejně dlouhou trasu v mužském závodě. Roman Koutný absolvoval půlmaraton. Příbramští sportovci reprezentovali naše město velmi úspěšně. Nejlepšího výsledku dosáhla Markéta Ficová, která získala bronzovou medaili. Eva Koutná skončila na sedmém místě zcelkového počtu 45 závodnic. Antonín Mígl doběhl jako pátý, Jan Parez sedmnáctý – zcelkového počtu 75 běžců. Roman Koutný obsadil v půlmaratonu šesté místo. Ve svých věkových kategoriích se všichni zmiňovaní účastníci a účastnice umístili na prvním nebo druhém místě.

autor: Jana Klímová  Městský úřad Příbram