Jedenácti zápasy pokračovala 2. liga, kde se pomalu finišuje s nadstavbami a základní částí ve východní skupině. Obzvlášť v ní se bojuje o osmičku, ve které si týmy zahrají play off nebo i o holou záchranu. Jak dopadl jeden z klíčových duelů mezi Žďárem nad Sázavou a Technikou Brno, a co další výsledky?

Západní konference 

Tábor hájil druhou pozici v souboji s Mostem, a to v dost vyrovnaném duelu. Lvi prohrávali ve 33. minutě 2:6, ale dokázali Jihočechy pořádně potrápit a vrátit se do zápasu. Jeden z favoritů soutěže nakonec rozhodl o výhře ve třetí části příspěvkem Milana Dančišina (2+1). Naopak první Chomutov prohrával s Příbramí po polovině zápasu 0:2. Piráti se sice vrátili do utkání, ale druhé vítězství ze soupeřova kluziště po sobě nepřidali.

Bitvu tabulkových sousedů ovládly Letňany, které po čtyřiceti minutách vedly nad Děčínem 5:4. Letci se dokázali v poslední části prosadit ještě jednou, když se pod tři body podepsali zejména Tomáš Pšenička se Štěpánem Turkem (oba 2+0). Důležité body si připsalo Vrchlabí, které si poradilo s Ústím nad Labem. Stadion rozhodl o osudu zápasu ve třetí třetině, kterou vyhrál v poměru 2:0. 

V nižší nadstavbě byly k vidění tři zápasy, ve kterých se dařilo přesvědčivě pražské Kobře. Celek z hlavní metropole vyhrál čtvrtý z posledních pěti utkání, a to i za pomoci Filipa Vlčka (3+1). Vyrovnaný souboj odehrály Kralupy nad Vltavou, které podruhé v sezoně vyzrály na Hronov, tentokrát si poradily se soupeřem v poměru 3:2. 

Dost vypjatý zápas sehrály celky Chebu s Řisuty, když Stadion měl na lopatkách Středočechy po dvou třetinách, ale... Buldoci třemi góly ve třetí třetině navázali na týden starý počin proti Písku, když je vedl kapitán týmu Ondřej Sýkora (2+2).

HC BANÍK PŘÍBRAM – PIRÁTI CHOMUTOV 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 29. P. Svoboda (Josefus), 35. Rajgl (P. Svoboda, Josefus) – 42. Eret (J. Svoboda, Hübl).
HC Baník PříbramJiroušek – Zdeněk, Krejčí, Havlín, Jelínek, Saňa, Rajgl, Pešta – Gengel, Josefus, L. Bednařík – Chlouba, Pinkas, Furch – Pětník, Mařík, Bečvář – P. Svoboda, Duchan.
Piráti ChomutovAltrichter – Březák, Kadeřávek, Ulrych, Eliáš, Havel, Záruba, Seemann, Váchal – Zajíček, Hübl, M. Tůma – Stehlík, Eret, J. Svoboda – Putz, T. Svoboda, Kostourek – Chrpa, Koblížek, Mála.

Zdroj: hokej.cz