Reprezentační pauza umožnila dostat soupeři zvučné posily a ani povedený výkon ve druhé půli na body při výsledku 3:2 nestačil.

Do utkání s Plzní jsme odjeli bez zraněného Loica i nemocného Kareše. Hroťáka v útoku si převzal Emmanuel Tolno. Už ve druhé minutě jsme zahrozili, když Ondřej Dohnal se dostal sám před Baiera, ale z těsné blízkosti míč neprotlačil za gólmana. Úvodní minuty vyzněly celkově sympaticky pro náš tým, proti kterému nastoupilo hodně posílené béčko Viktorie. Jenže už v 8. minutě odstoupil kvůli zranění Antwi. Tato ztráta jakoby nakopla domácí tým, který začal být hodně nebezpečný.

Ve 31. minutě se prosadil po rychlé kombinace zkušený Valenta - 1:0. Brzo poté se dostal do zajímavého zakončení Tolno, když jeho střelu srazil bek Plzně. Při této akci si však Tolno poranil tříslo a i on musel střídat. Tato rána pro náš tým dostala ještě černější nádech ve 39. minutě, kdy se měnilo skóre na 2:0 po zakončení dalšího "ligisty" Jirky.

Po přestávce přišel náš tým s vírou v obrat a ten byl blízko, když ve 48. minutě poslal Filip Ret pas před branku na Roger Fayeho, který i díky zásahu obránce domácích poslal míč do branky! 2:1. Neutekly ani 3 minuty a Viktoria si vzala vedení zpátky po trefě střídajícího Planety. Pro náš tým ještě vše nekončilo, když další únik po levém křídle od Filipa Reta znamenal opět snížení. Tentokrát krásně zavřel vápno dobíhající Alexandr Bárta a znovu to bylo jen o gól - 3:2. K bodu jsme byli blízko i daleko. Při troše štěstí se mohlo podařit lépe zakončit Fayemu, ale větší šance měla Plzeň. Dalšího ligového matadora Mosqueru vychytal Ondřej Mastný, při přímém kopu pak našeho gólmana podržela i tyčka branky. Body se tak během reprezentační pauzy z plzeňské půdy nepovedlo exportovat.