V úterý 17. května byla slavnostně vyhlášena anketa Sportovec Středočeského kraje za rok 2021. Nejlepší jednotlivci, kolektivy a trenéři převzali ocenění na galavečeru ve Společenském domě v Neratovicích.

V kategorii Nejlepší odchovanec zvítězila sportovkyně původem z Příbrami, kapitánka české volejbalové reprezentace Andrea Kossányiová. Odchovankyně TJ Baník Příbram se může pyšnit celkem jedenácti lety strávenými v reprezentačním výběru a ziskem tří titulů v tuzemské nejvyšší soutěži.
Druhé místo ve stejné kategorii obsadil další příbramský rodák, člen fotbalové reprezentace a hráč italského celku Hellas Verona FC Antonín Barák.
V kategorii Největší sportovní talent získal celkově sedmé místo neobvykle všestranný sportovec David Eliáš. Medaile v uplynulém roce pravidelně získával v triatlonu, biatlonu a běhu na lyžích.
Probojovat se k vítězství v hlavní kategorii už bylo značně náročnější, na prvních příčkách se umístili účastníci olympiády v Tokiu. I tak ale stojí za zmínku příbramské úspěchy. Mezi nejcennější patří titul mistra republiky v MMA a druhé místo na WAKO K-1 World Grand Prix 2021, které získal Jan Mašek nebo páté místo na Mistrovství Evropy v aquatlonu, jež vybojoval Tomáš Zikmund.