Město Příbram se v posledních letech významným způsobem věnuje sportu, a s tím souvisejícím sportovním akcím pro širokou veřejnost. Na třetí pokus se již na příští týden připravuje akce Sportujeme se Spořkou.

„Koronavirová situace nám v loňském roce pozastavila řadu projektů, mimo jiné také sportovní akci s názvem Sportujeme se Spořkou. Jelikož se jedná o aktivitu, o kterou nechceme naše občany připravit, bude se akce konat v pozměněném režimu,“ uvedla k projektu Sportujeme se Spořkou místostarostka Zorka Brožíková.

Zatímco v minulém roce mělo jít o několikadenní akci, kdy měla být na náměstí všechna sportovní stanoviště v jednu dobu, půjde letos o akci několikatýdenní a jednotlivé sportovní disciplíny se budou střídat. „Od 26. května až do poloviny července se nám z náměstí 17. listopadu stane sportoviště a postupně se zde vystřídá devět sportovních disciplín. Sportovci i nesportovci si tak budou moci vyzkoušet svoji sílu, hbitost, přesnost i obratnost. Zároveň si jako Příbramané budeme moci poměřit svoje síly s ostatními městy, stačí se zapojit a závodit v zábavných sportovních disciplínách. Myslím, že v dnešní době, kdy se lidé hýbali mnohem méně než v běžném režimu, je to výborná akce, kterou si obyvatelé města užijí,“ doplnila radní pro oblast sportu Renáta Vesecká.

 Ve všední dny budou sportovní disciplíny na náměstí 17. listopadu přístupné v čase od 13 do 19 hodin a o víkendech od 10 do 19 hodin.

Pořadatelé z České spořitelny termín zahájení o 14 dní posunuli, takže si budeme muset ještě chvíli počkat. Startujeme od 26. května 2021

Program disciplín – náměstí 17. listopadu

  1. týden - 26. 5. - 1. 6. - Veslařský trenažér

  2. týden - 3. 6. - 8. 6. - Sprint na 20 metrů letmo

  3. týden - 10. - 15. 6. - Baseballový trenažér

  4. týden - 17. - 22. 6. - Fotbalový a Cyklistický trenažér 

  5. týden - 24.6. - 29. 6. - Hod medicinbalem

  6. týden - 1. - 6. 7. - Skok do dálky a Střelba z laserové zbraně

  7. týden - 8. 7. - 13. 7. - Ninja dráha

 www.sportujemesesporkou.cz

Facebook události