Na webu Příbram žije sportem naleznete aktuální informace ze sportovního prostředí, rozhovory se sportovci, ale i současná vládní opatření týkající se organizovaného i neorganizovaného sportování. Nechybí zde kompletní seznam sportovních klubů, které si můžete filtrovat dle daného sportovního odvětví. Na webu naleznete seznam sportovišť, tělocvičen, školních hřišť, posiloven a sportovních plácků. Samozřejmou součástí webu je i kalendář sportovních akcí s možností propagace jednotlivých organizátorů. Žadatelé z řad sportovních klubů zde budou mít aktuální přehled o vypsaných dotačních titulech a výzvách a obyvatelé města si zde budou moci jednoduše kontrolovat plnění Plánu rozvoje sportu 2030.

„V Příbrami vykonává svou činnost přes 60 tělovýchovných jednot a sportovních klubů, které sdružují tisíce sportovců nejen z Příbrami, ale i širokého okolí. Občané města tak mají možnosti si vybrat z velké škály nejrůznějších sportů. Od tradičních kolektivních sportů jako je fotbal, hokej, volejbal přes ty individuální jako jsou atletika, bojové sporty až po šachy, modelářství, nebo možnost si třeba vyzkoušet rybářský sport či sportovní kynologii. V současné době je jedním z témat digitalizace, a proto jsme se rozhodli po vzoru kultury, vytvořit pro občany jednotný prostor pro výraznější prezentaci klubů a sportovních aktivit ve městě," říká Jan Hadraba, manažer rozvoje sportu.

V roce 2019 jsme začali postupně mapovat a monitorovat všechna sportoviště na území města Příbram, která jsme následně zdigitalizovali a soustředili pod jednu „střechu“. Nyní je v systému přes 130 sportovních ploch a 30 veřejných plácků. Některé z nich začínáme revitalizovat a prostřednictvím projektu Na hřišti to žije! ve spolupráci s příbramskými sportovními kluby probouzet k životu.

 „Projektem na hřišti to žije chceme děti co nejvíce rozhýbat, dovést je k tomu, aby byl pohyb součástí každodenního života. Dětem tímto způsobem přiblížíme různé druhy sportů, které si mohou vyzkoušet. Důležitým aspektem je přítomnost profesionálních trenérů, prožití atmosféry tréninku přímo s klubem, oddílem, jednotou. Děti mají jedinečnou možnost vše si vyzkoušet, aniž by bylo potřeba se někam hlásit. „Setkáváme se s tím, že se děti bojí do sportovního klubu zajít, a my jim toto setkání nenásilnou formou zprostředkujeme. Zároveň víme, že dětem i jejich rodičům mnohdy chybí dostupné informace o jednotlivých klubech, někdy vůbec nemají tušení o jejich existenci. Díky novému webu půjdou směrem k veřejnosti informace o samotných klubech, stejně jako pořádaných a připravovaných akcích,“ říká radní pro sport Renáta Vesecká.

 „Po úspěšném startu projektů Trenéři do škol, Na hřišti to žije! je samostatný web určený pro sportovní prostředí dalším dílem do mozaiky. Pokud nám situace dovolí, tak už teď mohu slíbit, že v rámci města Příbram uděláme vše pro to, aby se zde lidé opět bavili sportem. Těšit se můžete na sledování sportovních přenosů, pořádání sportovních akcí a modernizaci sportovišť. O veškerém sportovním dění v našem městě vás zde budeme informovat,“ dodává Jan Hadraba