Město Příbram připravilo vzdělávací kurz, který je zaměřen na problematiku sportování dětí. Kurz je určen pro trenéry, asistenty trenérů, učitele tělesné výchovy a rodiče pravidelně i nepravidelně sportujících dětí.

Kurz byl rozdělen na teoretickou a praktickou část. Teoretická část byla připravena v rozsahu 220 hodin formou přednášek, které bylo možno shlédnout online a každý účastník dostal i k materiálu doplňující skripta. Po úspěšném absolvování teoretické části následovala část praktická, která se uskutečnila v pátek, kdy se účastníci sešli v tělocvičně ZŠ Pod Svatou Horou a společně si pod vedením doc. PaedDr. Tomáše Periče mohli vyzkoušet cviky na koordinaci, rychlost, vytrvalost a sílu ve sportovním tréninku dětí. Také si mohli vyzkoušet kooperacni hry a mnoho dalšího.
,,Musím říci, že téměř 5 hodin v neustálém pohybu dalo všem zabrat, ale stálo to za to. Na závěr obdrželi všichni osvědčení o absolvování kurzu. Moc děkujeme a těšíme se na další běh", prozradila Mgr. Renáta Vesecká, Radni pro sport města Příbram.
Pro zdraví dětí je neustálé vzdělávání trenérů i dobrovolníků v oblasti sportu důležité, a proto město Příbram připravilo kurz pro všechny zájemce zdarma.