Město Příbram ve spolupráci s regionálním sdružením České unie sportu ocenilo příbramské sportovce za reprezentaci města v oblasti sportu za roky 2019 a 2020.

Je tomu přesně rok, kdy se v Estrádním sále Kulturního domu v Příbrami mělo uskutečnit předávání cen pro nejlepší sportovce z celého Příbramska. Galavečer organizovala společnost Vltava Labe Media spolu s regionálním sdružením České unie sportu a za podpory města Příbram. Bohužel týden před konáním soutěže byl Vládou ČR vyhlášen nouzový stav a akce podobného formátu dostaly stop až do současnosti.

„Na akci, kterou jsme plánovali řadu týdnů, jsme měli prakticky vše připravené, a to včetně zasedacího pořádku pro 300 hostů či našlápnutého moderátorského dua – Petra Staňová a Marcel Forejt. O galavečer byl obrovský zájem už jen z toho důvodu, že Sportovec regionu se v Příbrami vyhlašoval naposledy v roce 2013, prozradil Jan Hadraba manažer sportu města Příbram.

Po dohodě s organizátory byl Galavečer přesunut na podzimní termín, kdy po celkem klidném létu dával epidemiologický vývoj naději, že by se sportovci mohli akce dočkat v původně navrženém formátu.

Situace se však opět zkomplikovala a po dohodě města s Českou unií sportu se přistoupilo k formátu individuálních ocenění sportovců z příbramských klubů za jejich reprezentaci města Příbram. Pro ocenění jednotlivých sportovců a družstev se využily výsledky z ankety, kterou hodnotili sportovní novináři, zástupci města Příbram a odborná sportovní veřejnost. V Městském kulturním centru vzniklo provizorní studio, kde se předávání ocenění, za přítomnosti radní Renáty Vesecké a zástupce České unie sportu Jana Hadraby, odehrávalo.

„Společně s Vlastou Ševrem jsme měli myšlenku předání cen realizovat v Junior klubu formou živého vysílání, kdy by byl přítomen pouze moderátor, technická obsluha a sportovec. Diváci a rodiče by si tak mohli užít slavnostní okamžik aspoň provizorně u obrazovek. S tím, jak se následně zhoršila situace a omezil volný pohyb osob, jsme i tento způsob předání v úvodu roku zavrhli a hledali vhodnou platformu, jak celou akci vyhodnotit,“ říká Jan Hadraba.

Vhodná forma realizace se objevila se spuštěním nových webových stránek, které jsou věnované příbramskému sportu. S vybranými sportovci jsme natočili krátká videa, kde hodnotí svoje poslední úspěchy, ale i současnou situaci, která ovlivňuje jejich možnosti sportovat. Videa budeme postupně zveřejňovat na webu Příbram žije sportem.

„Všichni jsme se těšili na osobní setkání při vyhlašování ankety Sportovec regionu Příbramska v březnu 2020. Akce byla skvěle naplánována do všech detailů. Jarní termín byl zrušen, nepodařilo se zrealizovat ani druhý pokus na podzim, proto si velmi cením toho, že přípravný tým akci nevzdal a našel způsob, jak ocenění našim skvělým sportovcům předat,“ uvedla místostarostka Zorka Brožíková.

Svůj komentář přidala také radní Renáta Vesecká: „Je dobře, že se předání ocenění úspěšným sportovcům uskutečnilo, i když v modifikované formě. Čekat další rok by nebylo vůči nominovaným fér, navíc v dnešní době, kdy se nemohou připravovat tak jako obvykle, je jakákoliv pozitivní forma vítána.

Předání cen se uskutečnilo před vydáním mimořádného opatření, které zavádí povinnost ochrany dýchacích cest.

Výsledky Sportovec Příbramska 

Dospělí:

  1. Tomáš Zikmund - Triatlon Team Příbram

  2. Martin Boubal - CK Příbram Fany Gastro

  3. Martin Macík jr. - Big Shock Racing Team Sedlčany

  4. Karel Turek - bez klubové příslušnosti 

  5. Lucie Pudilová - KBC Příbram

Mládež:

  1. Tereza Bodnárová - JUDO Příbram

  2. Theodora Oudová - STG Příbram

  3. David Eliáš - SK TRI Klub Příbram

  4. Luboš Hanus - Aerobic studio Dvojka Sedlčany

  5. Nicol Vesecká - SK TRI Klub Příbram; David Eršil - racketlon

Družstva - dospělí:

  1. Hokejový klub HC Příbram - ženy

  2. CK Příbram Fany Gastro

  3. Big Shock Racing Team Sedlčany

Družstva - mládež:

  1. Příbram Bobcats - flag U19

  2. Euro Sitex Příbram - kadeti

  3. SK Aerobic Oxygen Příbram - U16