Od utkání mezi Kocoury a Lvy se očekával velký zápas, podle předzápasových odhadů byly síly na obou stranách velmi vyrovnané. Mírným favoritem byli hosté z Prahy, kteří hájili vyšší postavení v tabulce, naopak Příbram měla výhodu domácího prostředí.

Všechna očekávání byla naplněna a po vyrovnaných čtyřech setech rozhodnul tie-break, který ovládli Lvi Praha a odvezli si z Příbrami dva body za výhru 3:2 na sety.
VK Euro Sitex Příbram – VK Lvi Praha 2:3
po setech 25:23, 24:26, 25:23, 22:25, 9:15
Rozhodčí: Krtička J., Velinov E.
Počet diváků: 786
Sestavy (od zóny I):
Domácí: Böhm, Trojanowicz, Johansen, Madaloz, Robinho, Dolgopolov, libero Verasio. Střídali: Šábrt, Ureš J., Hulpach, Rosenbaum, Ureš F.
Hosté: Janouch, Kriško, Todua, Mihajlović, Smith, Nedeljkovic, libero Moník. Střídali: Pliasetskyi, Toman, Vodička
Ohlasy po utkání:
Martin Böhm (kapitán VK Euro Sitex Příbram): „Dnes to byl pěkný zápas, škoda čtvrtého setu, kdy tam bylo z naší strany několik menších chyb a Praha zvládla tuto situaci strategicky dobře zahrát, byly to asi 3-4 situace, které jsme nezvládli, a to nás o ten set připravilo, protože jsme prakticky celý čtvrtý set vedli. V pátém setu to bylo o tom, že se Praha utrhla na začátku a ujela nám, přestože jsme se snažili celou dobu, tak v momentě, kdy má soupeř náskok o 6-7 bodů v tie-breaku, tak už je to strašně těžké a není prakticky o co hrát.“
Martin Demar (trenér VK Euro Sitex Příbram): „Krásný zápas, takhle nějak by klidně mohl vypadat i zápas play-off, ale bohužel jsme udělali blbou volbu na nahrávce, nahrávač hrál riskantní náhru, kterou neměl hrát, měl to hrát jednodušeji a tím jsme se potom dostali pod tlak. Jinak ale pěkný zápas, blahopřeji soupeři k vítězství.“
Autor: Štěpán Chvosta
cvf.cz