Základní část ČEZ volejbalové extraligy spěje nezadržitelně ke svému konci a v sobotu bylo na programu další kolo. Příbramští Kocouři doufali v další bodový zisk na palubovce Brna, ale řada nepřesností a nízká efektivita na útoku je připravila o možnost bodovat. Zápas se lámal ve třetím setu, kdy Příbram promarnila 5 setbolů. I přes porážku získali Kocouři jistotu čtvrtfinále. Volejbal Brno – VK Trox Příbram 3:1 (25:22, 19:25, 32:30, 25:18)

Příbramští volejbalisté cestovali podruhé za sebou na Moravu, tentokrát do Brna. Při prvním vzájemném utkání této sezony zvítězili Kocouři v prosinci doma jednoznačně 3:0, ale bylo jasné, že v hale na Kouničce to bude jiná píseň. Brno se i přes nepříznivé výsledky posledních zápasů drží bezpečně na příčkách zaručujících předkolo play-off a před svými fanoušky chtělo odčinit čtvrteční porážku od Kladna.

Pro Kocoury to byl zvláštní zápas. Do poloviny každého ze čtyř setů udržovali bodový náskok a opticky vypadali lépe než soupeř. Brno ovšem bojovalo o každý balon a dokázalo si v zápase pomoct agresivním servisem, který působil Příbrami problémy. Po úvodním prohraném setu, začali hosté ve druhém dějství mnohem lépe, rychle odskočili na čtyřbodový rozdíl a set dovedli bez problému do vítězného konce. Třetí set byl pro vývoj utkání klíčový. Příbram dlouho dominovala, v jednu chvíli vedla až o šest bodů (13:19) a bezpečně mířila k jeho zisku. Brno ale zabojovalo, pochytalo několik útoků a začalo postupně ukrajovat z náskoku Příbrami. Přesto se Kocouři propracovali jako první k setbolům. Bylo jim to ale málo platné. Brno všech pět odvrátilo, aby nakonec sadu získalo poměrem 32:30. I čtvrtá sada vypadala až do stavu 12:15 nadějně z pohledu hostů. Postupně se ale do jejich hry vkradla nejistota a najednou nebyli schopní složit balon. Brno opanovalo druhou polovinu setu a po zásluze si připsalo cenné tři body.
„Věděli jsme, že to dnes bude těžké, ale neodehráli jsme zápas dobře. Domácí šli do toho naplno a bez bázně, my jsme s tím měli problém. V některých pasážích jsme měli problém se soupeřovou plachtou. Nejhorší chyba byla, že jsme v posledním setu vůbec neodútočili. Deset bodovek a snad ani jedna neproměněna,“ zpytoval svědomí kapitán Rosenbaum.

„Brno nás zatlačilo servisem, tam byla jejich zbraň. Jejich výkon v druhé části byl stabilnější a konec hráli v euforii. Sice 3:1 porážka, ale už se těšíme domů na naše diváky,“ doplnil trenér Vašina.
Příbram přesto měla po zápase důvod k radosti, neboť po vítězství Karlovarska nad Odolenou Vodou 3:1 již nemůže být středočeským soupeřem předstižena a může se tak těšit na účast ve čtvrtfinále. Příští sobotu 24. 2. od 17 hod přivítá v posledním domácím zápase základní části Jihostroj České Budějovice.
zdroj: pribram.cz
autor: Oldřich Kozák