V posledním kole základní části UNIQA extraligy se utkaly v důležitém boji o třetí místo v tabulce týmy domácí Příbrami a hostujícího Kladna.

Očekával se vyrovnaný zápas, oba týmy letos předvádějí kvalitní volejbal a pro zisk třetího místa bylo potřeba vyhrát za jakéhokoliv výsledku, tedy získat minimálně dva body. Příbram dokázala předvést kvalitní výkon a ve třech setech soupeře porazit, tím si zajistila třetí místo v celkovém součtu základní části a do play off nastoupí proti Odoleně Vodě.
VK Euro Sitex Příbram – Kladno volejbal cz 3:0
po setech 25:22, 25:18, 25:20
Rozhodčí: Kovář Vlastimil, Grabovský Zdeněk
Počet diváků: 813
Sestavy (od zóny I):
Domácí: Böhm, Robinho, Johansen, Madaloz, Trojanowicz, Dolgopolov, libero Verasio. Střídal: Hulpach
Hosté: Kyjanica, van Solkema, Seppänen, Špulák, Hancock, Kraffer, libero Kunc. Střídali: Hýský, Fortuník, Čeketa
Ohlasy po utkání:
Martin Böhm (kapitán VK Euro Sitex Příbram): „Dnes musím pochválit úplně všechny hráče. Připravovali jsme se na to hlavně psychicky, unesli jsme tu tíhu mnohem lépe než soupeř, a to bylo vidět. Herní kvalita byla na obou stranách podobná, ale z nás bylo cítit obrovské soustředění a určitě nám pomohli diváci. Myslím, že takovou atmosféru v České republice nemají jen tak někde, a to pomáhá hrozně moc. Pokud hrajeme náš standard a výše, tak nás diváci neuvěřitelně táhnou a je to super, takže jim také moc děkujeme.“
Martin Demar (trenér VK Euro Sitex Příbram): „Chtěl bych dnes poděkovat divákům, protože dnes tu opět vytvořili skvělou atmosféru, která nás táhla po celý zápas. Chtěl bych také pochválit všechny hráče, protože od prvních bodů ukazovali obrovskou soustředěnost na každý balon jak na útoku, tak při obraně v poli. Navíc to, co dokázali ve třetím setu, to ukázalo naši obrovskou vnitřní mentální sílu. Chtěl bych také pozvat fanoušky na důležité zápasy play off proti Odolce a bylo by skvělé, kdyby nás přijeli podpořit i ven na Odolku, je to pak znát a hraje se mnohem lépe.

Kocouři Příbram jsou po základní části Extraligy na krásném třetím místě.

V sobotu 26.3.2022 od 17 hodin přivítáme na domácí palubovce Odolenu Vodu.