Teplický stadion Na Stínadlech hostil republikové finále oblíbeného školní turnaje ve fotbale.

V kategorii žáků 1. – 3. třídy si došli pro zlaté medaile hráči ZŠ Březové Hory z Příbrami, kteří ve finále vyškolili své soupeře z Mladé Boleslavi, které porazili rozdílem sedmi branek. Jako první se v páté minutě utkání prosadil kapitán příbramských – Tomáš Severa, který dvě minuty na to přidal druhou trefu. Doslova lví podíl na úspěchu měl nejen ve finále, ale během celého turnaje mladý útočník příbramské základky s číslem 10 – Valéry Koffi. Ten se totiž ve finále trefil hned šestkrát.

„Myslel jsem si, že uděláme úspěch, ale že celý turnaje vyhrajeme, to ne,“ přiznal trenér vítězného celku a učitel základní školy Březové Hory Jaroslav Brunclík.

V kategorii „A si pro zlatou kopačku došel mladý střelec šampionů z Příbrami – Valéry Koffi, který měl již před finále na svém kontě 17 přesných zásahů. A když ve finále skolil soupeře šesti trefami, na jeho gólovém účtu svítilo číslo 23, které mu zajistilo titul nejlepšího střelce Svátku fotbalu.

„Dal jsem ve finále šest gólů, ale celý turnaj byl těžký. Dokázali jsme se domluvit, když jsme chybovali. Zlepšovali jsme se,” líčil nadšeně Valéry Koffi mladší, nejlepší hráč vítězů.