Město Příbram ve spolupráci s Českou unií sportu a Městským kulturním centrem pořádá anketu Sportovec Příbramska 2023. 

Anketa Sportovec roku Příbramska se opět po roce rozbíhá na plné obrátky. Akci organizuje město Příbram ve spolupráci s okresním sdružením České unie sportu (ČUS). Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne 20. března na slavnostním galavečeru v Estrádním sále Kulturního domu v Příbrami.

Celý průběh galavečera můžete sledovat živě ve středu 20. března 2024 od 18.00 hod.

Během února probíhal nominační proces, do kterého se zapojily sportovní kluby společně s dalšími organizacemi (ČUS, Autoklub ČR, Sokol, Orel). Soutěží se v 8 kategoriích o nejlepšího sportovce roku, největší sportovní talent, nejlepší sportovní kolektiv dospělých a mládeže, nejlepšího trenéra, nejlepšího odchovance. Vyhlašovat se bude i handicapovaný sportovec a cena fanoušků. Navržení sportovci musí být členy klubu či spolku v okrese Příbram a za kolektiv se považuje minimálně dvoučlenný tým.
Největší zastoupení má fotbal, gymnastika a volejbal. Nechybí ani známá jména jako je příbramský odchovanec Antonín Barák – český fotbalový reprezentant hájící barvy italské Fiorentiny, specialista na dálkové rallye kamionů Martin Macík, velký talent českého tenisu Tomáš Krejčí či špičkový jezdec v sidecarcrossu Ondřej Čermák. V nominaci na nejlepšího trenéra je hned několik zástupkyň ženského pohlaví v podobě Michaely Rom (americký fotbal), Blanky Chrastinové (gymnastika) či Kristýny Faktorové (gymnastický aerobik).
Svá želízka v ohni má i příbramský motorsport, atletika, plavání či hokej. Chybět nebude tradičně ani závodní step aerobik a triatlon. Na nejvyšší příčky v kategorii nejlepší sportovní kolektiv si brousí zuby i malá kopaná. Hned dvanáct mladých sportovců se bude ucházet o cenu pro největší sportovní talent. Vyhraje sprinter Vojtěch Vocílka, fotbalista Adam Čadek, nadějný MMA fighter Jan Mašek, krasobruslařka Viktorie Křivová či volejbalista a kapitán místních Kocourů Dan Rosenbaum? Zajímavé bude jistě sledovat i talentovaného jezdce trialu Davida Fabiána či Lauru Kolkovou z Aerobic Studia Dvojka Sedlčany. Úplný seznam všech nominovaných naleznete
Jejich příběhy a sportovní úspěchy můžete nalézt na webových stánkách mediálního partnera www.pribram.cz

Nominace_sportovec_2023