Z České republiky byly do italské Padovy vyslány dva týmy, aby na Mistrovství Evropy reprezentovaly v disciplíně ultimate frisbee. Jednalo se o družstva dívek a chlapců v kategorii do dvaceti let.

Z příbramského frisbee oddílu Kachny Příbram, který funguje pod SK Sporting Příbram, se Mistrovství Evropy vItálii zúčastnilo sedm členů ačlenek: Jakub Čambala, Vojtěch Vocílka, Vítek Vocílka, Helena Blažková, Klára Čechová, Alena Čechová aPavla Valíčková.

Týdenní turnaj byl zahájen slavnostním ceremoniálem. Všechny zúčastněné týmy prošly Padovou až na stadion, kde turnaj otevřely takzvanou showgame česká děvčata proti Italkám. Štěstí ale přálo domácím. Během týdne měla česká dívčí reprezentace šanci zahrát si proti Francii, Rakousku, Švédsku, Velké Británii aNěmecku, akromě Francie aznovu neporažené Itálie si vždy věděla rady. V průběhu turnaje jsme tedy zaznamenali pouze tři prohry. Vkategorii chlapců se mimo České republiky zúčastnilo celkem 11 týmů. Jednalo se oVelkou Británii, Irsko, Itálii, Švýcarsko, Nizozemsko, Německo, Švédsko, Francii, Izrael, Belgii aRakousko. Vposledních zápasech se obě družstva utkala sRakouskem. Chlapci nakonec vybojovali krásné sedmé místo, ajuniorky si tak odvážejí bronzovou medaili anádherné třetí místo.

V Příbrami nás najdete každé úterý ačtvrtek na veřejném hřišti uZŠ Školní. Kromě domácí přípravy apravidelného trénování jezdíme minimálně čtyřikrát ročně na soustředění strenéry českých reprezentací. Vrcholem sezony jsou střídavě Mistrovství Evropy či světový šampionát. Koho frisbee zaujalo, stím se rádi potkáme na tréninku.

Autor: Petr Vocílka