Seriál závodů Začni s mistry, který má motivační efekt a je určený všem dětem se zájmem o gymnastiku bez ohledu na jejich výkonnost, zahájil v sobotu 4. února v Příbrami letošní ročník.

Po této zastávce se dále vydá 19. března do Prahy, 22. dubna do Kralup nad Vltavou a konečně 21. května do Sedlčan.

Za dobu, co Začni s mistry pořádáme, se seriál už pěkně zavedl, což bylo znát i na tom, že k nám dojely rovněž oddíly ze vzdálenějších míst. Gymnastky z Dobříše, Milína nebo Písku tak doplnily třeba ty z Mnichova Hradiště nebo Českých Budějovic. Celkem se zapojilo 270 aktivních účastníků a k tomu dorazilo na 400 diváků, takže byla celá tribuna nakonec zaplněná a museli jsme pro velký zájem otevřít i protilehlou,“ popsala Linda Sevaldová z pořádající organizace BIOS fit.

Děti soutěžily ve Sportovní hale v příbramské ulici Legionářů od sobotních 10 hodin ráno do odpoledne. Malí závodníci soupeřili v kategoriích jednotlivců, menších i větších skupin a do svých sestav museli podle svého výběru zařadit některé z předem daných povinných prvků. K vidění byly rovněž atraktivní kostýmy a choreografie, kdy se na pódium mimo klasických gymnastických úborů dostali třeba i roztomilí králíčci z klobouku či loupežníci.

Pro děti byla připravena zábava i mimo soutěž, aby se nenudily při čekání na svá vystoupení. Mohly si vyzkoušet překážkovou dráhu a ohromný zájem byl o fotokoutek. Vše jsme zorganizovali tak, aby si každý odnesl nějakou cenu. Nechyběly třeba samolepky s ujištěním ‚Gratulujeme, byla jsi úžasná,‘ medaile, diplomy, plyšáčci pro malé holčičky i sportovní vybavení, psací potřeby či květiny pro starší gymnastky,“ uvedla Linda Sevaldová.

Zdroj: cus-sportujsnami.cz