O CO SE JEDNÁ? Evropský týden sportu je iniciativou Evropské komise na podporu sportu a pohybové aktivity v celé Evropě. Na podzim 2021 proběhne již sedmý ročník, který má za cíl vás rozhýbat nejen po dobu Evropského týdne sportu, ale po celý rok.

PROČ SE KONÁ? Žijeme v době, kdy je téměř vše možné vyřešit z pohodlí domova od počítače. Od nákupu potravin až po komunikaci s rodinou a kolegy. Snižuje se tedy potřeba pohybu a tento negativní trend zapříčiňuje zvyšující se procento nemocí způsobených nedostatkem pohybu. Kromě nemocí, nedostatek pohybu negativně ovlivňuje i sociální vztahy, hospodářskou situaci či schopnost se soustředit a učit se. Evropský týden sportu je iniciativou, která se snaží dlouhodobě zlepšit přístup ke sportu napříč celou Evropou a obohatit občany, kteří chtějí vykročit do budoucnosti správnou nohou.

PRO KOHO JE URČENÝ? Pro všechny! Bez ohledu na věk, původ či fyzickou zdatnost.

A KDE PROBÍHÁ? Program Evropského týdne sportu je strukturován do řady bloků na základě hlavních témat: školní prostředí, pracoviště, venkovní prostory, sportovní kluby a fitness centra. V rámci těchto bloků bude na různých úrovních (evropské, celostátní, regionální, místní úrovni) pořádána široká škála iniciativ a činností.

Zapojte se

Zapojit se může každý, kdo v období od 23. do 30. září 2021 pořádá sportovní akci pro veřejnost nebo pořádá od 1. do 30. září 2021 nábory do sportovních klubů. Stačí akce založit v kalendáři Sportu v okolí a v rámci registrace je zapojit do Evropského týdne sportu. O vaší akci se tak dozví více potencionálních účastníků. Registrace akcí či náborů můžete provést ZDE.

Akce pořádané v rámci Evropského týdne sportu můžete nalézt ZDE.