Na konci ledna se uskutečnilo v moderní hale Dolních Břežan první kolo fotbalové soutěže Středočeského krajského fotbalového svazu. Výběr Příbrami v kategorii WU11 chtěl napodobit úspěch svých spoluhráček ze starší kategorie WU14, které loni vyhrály přeborníka kraje.

 První turnaj tohoto výběru nedopadl vůbec špatně. Holky obsadily celkově druhé místo mezi sedmi dalšími výběry a zajistily si tak postup do finále kraje. I když byly v závěru vidět i slzy, holky si celý den užily.

 „Na to, že se dívky viděly poprvé, udělaly skvělou partu. Po prohraném finálovém zápase všechny začaly brečet a měli jsme s Jirkou co dělat, abychom jim vysvětlili, že hrály výborně a nemají proč plakat“. Prozradil Miroslav Bodnár, který vedl dívčí výběr současně s Jiřím Kubou.

 „Na malé zapojení dívek do organizovaného sportu nás upozornil průzkum již v roce 2019 a po pandemii bude tento výsledek ještě propastnější. Proto většina sportovních svazů vynakládá velké úsilí, aby měly dívky chuť sportovat na všech úrovních, ne jinak tomu je i v aktivitách města. O tom svědčí i fakt, že výběr, který vyhrál na konci přeborníka kraje byl doplněn i o dívky, které se představily na školním turnaji O pohár starosty města Příbram. Navíc se turnaj konal v krásné moderní hale v Dolních Břežan, která získala Národní cenu za architekturu“ prozradil Jan Hadraba, manažer sportu.

 Věřím, že takovéto akce nám opět rozšíří obzory ve snaze města o vybudování sportovní haly, která bude mít odpovídají parametry a bude vhodná pro všechny halové sporty, které se v Příbrami hrají a kterou sportovní kluby pro svůj další rozvoj zoufale potřebují, doplnil Hadraba.