Příbramští hráči amerického flag fotbalu do 15 let se stali Vicemistry ČR po prohře o bod s Prague Lions. Jejich starší kolegové z U18 prošli jarní a podzimní soutěží bez prohry a z Brna si odvezli titul Vítěz 2. dorostenecké ligy.

Hráčům Příbram Bobcats do 18 let se stejně jako jarní část sezony podařilo projít i podzimní ligou bez jediné prohry. Posledním domácím turnajem v Příbrami dokázal tým domácích svou nepřemožitelnost a postoupil do finále, které se konalo 5. listopadu 2022 v Brně.

 Soupeř ukázal velké zlepšení v průběhu celé sezony a příbramští věděli, že zápas nebude jednoduchý. A jeho začátek rozhodně jednoduchý nebyl, Brno Sígrs v první čtvrtině vedli 13:6 nad Příbram Bobcats. Trenéři Příbram Bobcats dokázali rychle zareagovat a provést změny v systému hry tak, aby odcházeli do šaten s vedením 13:19. Promluva trenérů k hráčům v šatně se vydařila na výbornou, do druhé poloviny vlétli domácí již tak, jak je známe z celé sezony a bilance 12 výher byla potvrzena. Příbram Bobcats vítězí vysoko 20:46 a z Brna si tak odváží zlatou medaili a titul Vítěz 2. dorostenecké ligy.

 Soupiska Příbram Bobcats U18: Lukáš Aubus, Josef Drmla, Kryštof Ehrlich, Jonáš Fikrle, Adam Kopta, Jonáš Matějka, Daniel Mácal, Samuel Oktábec, Rudolf Suchomel, Matěj Šlehofer, Jonáš Velc, Jan Vitvar, Daniel Vokurka, Štěpán Zemek. Trenéři: Verdan, Ritter, Legát.

 Americký fotbal v Příbrami hrají i děti a mládež do 15 let. Jedná se o tzv. flag fotbal, bezkontaktní verzi amerického fotbalu, která se za poslední roky stala v České republice i ve světě velice oblíbeným a divácky atraktivní sportem. Tým Příbram Bobcats je od roku 2015, kdy se začala v ČR hrát nejvyšší soutěž flag fotbalu, držitelem titulů Mistr ČR, a to v letech 2015, 2016 a 2017. V roce 2018 proběhla generační obměna a od roku 2020 je domácí celek znovu pravidelně účastníkem play-off.

 Letošní sezonu odehrál tým Příbram Bobcats U15 celkem 51 zápasů. Hráči nasbírali v jednotlivých zápasech 1651 bodů a nacestovali 2500 km. Rok 2022 byl netypický i co se týče systému ligy. S ohledem na propozice soutěže a historicky nejvyšší počet týmů v nejvyšší soutěži bylo 16 družstev rozděleno na konferenci Západ a Východ a poslední turnaj tak byl složený ze zápasů čtvrtfinále, semifinále a finále. Tedy i Příbram Bobcats, umístěni na 1. místě v tabulce Západ, se na poslední turnaj připravovali pouze na jednoho známého soupeře. Prohra v jednom z výše uvedených zápasů by zastavila domácí celek na cestě do finále.

 Nejistý začátek čtvrtfinále proti Bratislava Monachrs se podařilo rychle napravit a Příbram Bobcats byli vítězstvím 48:12 o krok blíž vysněné zlaté medaili. Semifinále proti Prague Black Panthers pro nás bylo jen třešničkou na dortu a vítězstvím 21:6 jsme si zajistili postup do finále proti Prague Lions, se kterým máme dlouhodobě vyrovnanou bilanci.

 Finále bylo jednoznačně přehlídkou obran, které v tomto zápase excelovali. Byli jsme svědky technického fotbalu a tvrdého psychologického boje všech trenérů, kteří byli očividně dobře připraveni na tento očekávaný finálový zápas.

 Rozhodlo štěstí, kdy v poslední vteřině domácí quarterback poslal dlouhou bombu do endzony, kde příbramský útočník zachytává přihrávku. Bohužel k odhození balonu došlo po vypršení času a Prague Lions tak vítězí o jediný bod 14:13. Příbram Bobcats tak obhajují titul Vicemistra ČR z roku 2021 a Prague Lions získávají po osmi letech titul v kategorii U15.

 Soupiska týmu Příbram Bobcats U15: Matěj Hala, Tomáš Chadraba, Lukáš Macho, Filip Myslík, Sofie Kolaříková, Nikolas Kopecký, Jakub Krása, Jiří Pavel, Aneta Rotyková, Tomáš Vacek. Trenéři: Andrea Němcová, trenérka útoku; Jakub Petr Kolařík, trenér obrany; Michaela Rom, hlavní trenér.