HC Příbram podlehl HC Tábor 1:4 na zápasy a obsadil tak konečné druhé místo ve 2. lize - JIH

A-tým - poděkování

Správní rada hokejového klubu HC Baník Příbram by tímto chtěla pogratulovat celému A-týmu za dosažené výsledky v právě skončené sezóně a věří, že se našim hráčům bude obdobně dařit i v sezóně následující.

Sezóna 2021/2022 byla první kompletně dokončenou sezónou našeho A-týmu po získání licence na 2.ligu v květnu 2019. Po dlouhých 17 letech, kdy 2.liga v Příbrami nebyla, bylo základním cílem pro mužstvo dospělých HC Baník Příbram postoupit (po 20-ti letech ...) do play off skupiny JIH, což se umístěním na 2. místě tabulky JIH podařilo. Vítězství v semifinále nad HC Kobra Praha bylo třešničkou na dortu za úspěšnou sezónou. A ačkoliv finále skupiny opanoval HC Tábor, který se od začátku soutěže netají ambicemi postoupit o soutěž výše a hraje s výrazně vyšším rozpočtem, můžeme tuto sezónu považovat za velmi úspěšnou !

Správní rada by tedy chtěla i touto veřejnou formou poděkovat všem, kteří se na chodu celého A-týmu a celé soutěže podíleli. Největší poděkování samozřejmě náleží hráčům samotným, kteří zejména na konci základní části a v semifinále, kdy tým kosila četná zranění a nemoci, předvedli téměř heroické výkony a zasloužili si postup až do finále skupiny. Neméně obětavý výkon podával celý realizační tým v čele s generálním manažerem Mírou Bláhou nebo hlavním trenérem Pavlem Markem (a cca do poloviny sezóny Honzou Tlačilem), kteří mají na dosaženém úspěchu veliký podíl.

Soupiska A-týmu HC Příbram zde - https://www.hcpribram.cz/soupiska.asp.

Nesmíme však zapomenout ani na zázemí, kde velké díky za bezproblémové zvládnutí celé soutěže a zápasů samotných patří organizátorům (pořadatelé, policie a security, rolba, bufet atd.) v čele se sekretářem klubu Luckou Plavcovou. Radost nám dělal i znovuobnovený fanklub, který naše hráče vydatně podporoval. A v neposlední řadě nesmíme zapomenout na diváky samotné, kteří si zejména v zápasech play off konečně našli cestu i na zimní stadion v Příbrami a zjistili, že se zde hraje kvalitní hokej a stojí za to se na ně dojít podívat. Pevně doufáme, že se divácká podpora v příštích sezńách výrazně navýší a bude standardně dosahovat účastí v play off.

Zároveň doufáme, že i zástupci města, kteří podporují naše přípravky a mládežnická mužstva, viděli zajímavý hokej s vydatnou podporou diváků a skvělou reprezentací Příbrami nejen v hokejovém prostředí a že se tak město Příbram začne v budoucnu podílět i na podpoře našeho A-týmu.

Díky všem a na viděnou v nové sezóně!

Správní rada

HC Baník Příbram